Preselecția pentru Concursul Willem Vis – ediția 2017-2018

Bucureşti

Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Peste 400 de universități participă la concurs, inclusiv toate universitățile de renume mondial. Preselecția pentru echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția următoare se va desfășura miercuri, 26 aprilie 2017, începând cu orele 18:00.

Pentru a vă înscrie la preselecție, sunteți rugați să transmiteți CV-ul în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și email), la adresa de e-mail: concurs.willemc.vis@gmail.com, până la 21 aprilie 2017. În plus, în conținutul e-mailului va trebui să specificați succint:

  • media obținută în fiecare din anii de studii anteriori și pe semestrul I al anului în curs, inclusiv la Colegiu;
  • nivelul de cunoaștere al limbii engleze (scris și vorbit) și orice certificate deținute în acest sens;
  • la ce cabinete de avocatură ați efectuat stagii de practică până în prezent;
  • la ce concursuri de pledoarii sau de debate ați participat în trecut și cu ce rezultate.

Preselecția va consta într-un interviu (în limba engleză) menit să determine nivelul de cunoaștere al limbii engleze, aptitudinile de pledant, abilitățile de lucru în echipă în condiții de stres, precum și nivelul de cunoaștere al dreptului aplicabil pentru concurs, mai precis:

  1. Convenția de la Viena privind vânzarea internațională de mărfuri (1980), disponibilă în limba engleză la: http://www.uncitral.org/uncitral/en/uncitral_texts/sale_goods.html.
  2. Legea model UNCITRAL privind arbitrajul comercial internațional (1985, cu amendamentele din 2006), disponibilă în limba engleză la: http://www.uncitral.org/uncitral/en/uncitral_texts/arbitration/1985Model_arbitration.html.

Sunt eligibili studenții care sunt în prezent în anul al II-lea sau al III-lea la Facultatea de Drept a Universității din București. Participarea în echipa Willem Vis este incompatibilă cu orice alte activități extra-curriculare, inclusiv cu stagii de practică.