Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2018-2019)

Bucureşti

Preselecția pentru echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția următoare a concursului Willem Vis se va desfășura joi, 26 aprilie 2018, începând cu ora 20. Sunt eligibili studenții care sunt în prezent în anul II sau III.

Pentru a vă înscrie la preselecție vă rugăm să transmiteți următoarele documente la adresa de email concurs.willemc.vis@gmail.com, până la miezul nopții în data de 16 aprilie 2018:

1. Scrisoare de motivare, în limba engleză, în care să indicați de asemenea dacă ați participat la alte concursuri de pledoarii sau debate, dacă ați efectuat stagii de practică, nivelul de cunoaștere al limbii engleze (scris și vorbit) și media obținută în fiecare din anii de studii anteriori, inclusiv la Colegiu (maxim o pagină);

2. CV, în limba engleză, cu poză și date de contact (telefon și email);

Preselecția va consta într-un interviu (în limba engleză) pe baza speței de la ediția 25 (Viena) a concursului (cu PO2), care poate fi descărcată de pe site-ul: https://vismoot.pace.edu. Preselecția va testa motivația candidaților, aptitudinile de cercetare juridică riguroasă, talentul oratoric, precum și abilitățile de lucru în echipă, în condiții de stres.

Echipa Universității din București câștigă în mod constant premii la concursul Willem Vis și obiectivul este menținea acestei tradiții. Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Peste 400 de universități participă la concurs, inclusiv toate universitățile de renume mondial. Concursul testează cunoștințele în materia dreptului contractelor internaționale și arbitrajului comercial internațional.