Locul 3 pentru Universitatea din București la concursul Willem Vis de la Viena, cel mai mare concurs de drept privat din lume

Bucureşti

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul 3 pe echipe (din 362 de echipe participante) la concursul Willem Vis, ediția a 25-a, care s-a desfășurat la Viena în perioada 24-29 martie 2018.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București care participă la concursul Willem Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) este alcătuită din 10 studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două ediții ale concursului: Maria Alexandra Avram, Alin-Ionuț Badea, Răzvan Nicolae Banța, Daniela Bejinariu, Alexandru Buligai-Vrânceanu, Teodora Alexandra Gogu, Andrei Gabriel Greceanu, Ana-Maria Karina Negrea, Daria-Ana Pătrășcoiu și Bogdan Popescu.

La faza orală de la Viena, echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost reprezentată de studenții Maria Alexandra Avram (anul III) și Andrei Gabriel Greceanu (anul III). Echipa s-a calificat în rundele eliminatorii (64 din 362 de echipe) și a ajuns apoi până în faza semifinalelor, obținând locul 3 la categoria “Eric Bergsten” (cea mai bună echipă la faza orală), cea mai prestigioasă categorie din cadrul concursului. De asemenea, studentul Andrei Gabriel Greceanu a obținut o mențiune (locul 4) la categoria “Martin Domke” (cel mai bun pledant individual) din aproximativ 2000 de studenți participanți la competiție.

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena. Ediția a 15-a Hong Kong s-a desfășurat în perioada 12-18 martie 2018 iar ediția a 25-a Viena se va desfășura în perioada 24-29 martie 2018. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel mondial.

Echipa este pregătită de av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes. Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni: David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Ștefan Dinu, avocat în cadrul societății de avocatură Clifford Chance, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Cătălina Bîzîc, fost participant în echipa Facultății de Drept a Universității din București.