9 decembrie 2021

Monitorul NeOficial

Agenţie de presă juridică

CONFERINȚA DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ, EDIȚIA I – DREPTUL BREVETELOR

VINERI, 10 NOIEMBRIE 2017
Sala de Consiliu a Facultății de Drept a Universității din București

Aflată la prima ediție, conferința reprezintă inițiativă comună a celor două facultăți, după organizarea la Timișoara în 2016 a secțiunii de Dreptul proprietății intelectuale în cadrul Conferinței Bienale.

Evenimentul este în curs de acreditare INPPA în vederea acordării pentru participanții la conferință a unui punctaj în vederea îndeplinirii obligațiilor de pregătire profesională continuă a avocaților.

Participarea este deschisă tuturor practicienilor interesați de tematica propusă.

Înscrierea participanților se face prin plata taxei de participare, pâna la 7 noiembrie 2017.

TAXA DE PARTICIPARE: 50 euro
include:
– accesul la lucrările conferinței;
– mapa cu materialele de conferință;
– coffee-break-uri;

SPEAKERI:

Prof. univ. dr. Ioan Macovei / Facultatea de Drept a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi  – “Rolul şi relevanţa Curţii Unice în materia brevetelor”‘

Prof. univ. dr. Lucian Mihai / Facultatea de Drept a Universității București – “Unele aspecte privind regimul juridic al inventiei de serviciu”

Prof. univ. dr. Răzvan Dincă / Facultatea de Drept a Universității București – “Litigii cu privire la calitatea de titular de brevet”

Prof. univ. dr. Viorel Roș / director Revistei Române de Dreptul Proprietății Intelectuale – “Regimul juridic al ideilor”

Conf. univ. dr. Cristian Clipa / Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara – “Câteva considerații cu privire la soluționarea căilor administrativ-jurisdicționale de atac de către comisiile din cadrul
Departamentului de apeluri al OSIM”

Lect. univ. dr. Nicoleta Rodica Dominte / Facultatea de Drept a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi – “Literaţii şi brevetul de invenţie”

Lect. univ. dr. Violeta Stratan / Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara – “Drepturile funcționarului public inventator”

Dr. Vladimir Diaconiță / Facultatea de Drept a Universității București – “Dreptul de folosire personală ulterioară”

Avocat Bogdan Halcu / Țuca Zbârcea & Asociații – “Regimul bunurilor aflate în tranzit”

Consilier de proprietate industrială, Adina Bădărău / Nestor, Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen – “Rolul revendicărilor într-un brevet de invenție și întinderea protecției conferite de brevet”

Dr. Lucian Poenaru / Facultatea de Drept a Universității București – “Renunțarea la brevet și retragerea cererii de protecție”

Lect. univ. dr. Alin Speriusi-Vlad / Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara – “Teoria impreviziunii în domeniul invențiilor”

Lect. univ. dr. Jozsef Kocsis / Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai-Cluj-Napoca – “Cesiunea de brevet prin prisma dispozițiilor Noului Cod Civil”.

Mai jos este atașat programul conferinței:

Descarcă (PDF, 79KB)