Acasă / Universitar / Bucureşti / PRESELECȚIE PENTRU CONCURSURILE „JESSUP” ȘI „TELDERS” – 8-9 iunie – Facultatea de Drept, Universitatea din București

PRESELECȚIE PENTRU CONCURSURILE „JESSUP” ȘI „TELDERS” – 8-9 iunie – Facultatea de Drept, Universitatea din București

Concursurile „Jessup” (Washington DC) și „Telders” (Haga) se vor desfășura în primăvara anului 2018 și sunt cele mai mari concursuri de Drept Internațional Public din lume, cu sute de echipe participante din întreaga lume. Pregătirea studenților va începe din vara acestui an.

Ele presupun prezentarea de argumente scrise și orale pe baza unor spețe fictive ce vor fi publicate în toamnă. Echipele de studenți (5 studenți pentru „Jessup”, 4 pentru „Telders”) vor prezenta argumente atât din partea Statului reclamant, cât și din partea Statului pârât, în limba engleză.

Preselecția care va avea loc în perioada 8-9 iunie la Catedra de Drept Public a Facultății de Drept, Universitatea din București, va consta în interviuri în limba engleză privind atât cunoștințe de Drept Internațional Public, cât și experiența candidaților și disponibilitatea acestora de a se pregăti pentru concursuri.

Bibliografie:

–       Drept internațional public, Adrian Năstase și Bogdan Aurescu, ediția 8 (2015)

–       jurisprudența Curții Internaționale de Justiție (www.icj-cij.org)

–       materialul „Introduction to International Law”, menit să familiarizeze studenții cu termenii de specialitate în limba engleză, disponibil la adresa https://www.ilsa.org/jessup/intlawintro.pdf

Despre Laura-Ioana Tătaru

mm
Iubesc fotografia, dețin o putere magică de a-i face pe cei din jurul meu să zâmbească și să privească viața în culori calde. Mizez întodeauna pe adevăr și sinceritate. Pasiunea mea a fost, este și va rămâne scrisul. Consider că e modalitatea prin care pot expune cel mai bine tot ce simt și gândesc.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of