Home / Justiţie / Întâlnirea regională cu tema “Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public”

Întâlnirea regională cu tema “Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public”

În zilele de 22 şi 23 mai 2017, s-a desfăşurat la Iași întâlnirea regională cu tema „Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public: corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabanda şi spălarea banilor”, la care au participat reprezentați ai mai multor parteneri instituționali, precum Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilitate, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Totodată, la întrunire au fost prezenți procurorii șefi ai structurilor specializate ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel şi prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunalele din raza de competenţă a curţilor de apel Iaşi, Constanţa, Galaţi, Bacău, Suceava, Târgu Mureş, precum şi procurorii care au instrumentat speţele selectate pentru a fi prezentate.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a prezentat domeniile prioritare ale Ministerului Public și a subliniat necesitatea cooperării interinstituţionale, precum şi importanţa dispunerii măsurilor asigurătorii în scopul recuperării prejudiciilor şi confiscării produselor infracţiunilor.

About Laura-Ioana Tătaru

mm
Iubesc fotografia, dețin o putere magică de a-i face pe cei din jurul meu să zâmbească și să privească viața în culori calde. Mizez întodeauna pe adevăr și sinceritate. Pasiunea mea a fost, este și va rămâne scrisul. Consider că e modalitatea prin care pot expune cel mai bine tot ce simt și gândesc.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of