Acasă / Internaţional / Interdicția serviciilor oferite de Uber în Italia a fost suspendată până la soluţionarea apelului în contradictoriu cu companiile de taxi

Interdicția serviciilor oferite de Uber în Italia a fost suspendată până la soluţionarea apelului în contradictoriu cu companiile de taxi

Compania americană Uber, cea care permite utilizatorilor de smartphone-uri accesul la un serviciu alternativ celui de taxi, își poate promova din nou serviciile până la finalizarea apelului din data de 5 mai. Sentința dată de Tribunalul Roma a fost atacată la Curtea de Apel Roma, astfel încât interdicția a fost suspendată.

Inițial, Uber a fost nevoită să înceteze operațiunile în toate orașele din Italia ca urmare a sentinței date de Tribunalul Roma. Compania a fost acuzată de practicarea concurenței neloiale în raport cu șoferii de taxi. Mai mult decât atât, s-a dovedit că Uber este o companie de transport care nu respectă legislația în materia transportului de persoane, tarifele nefiind stabilite de autoritatea de transport.

Drept urmare, Uber a avut zece zile la dispoziție pentru sistarea completă a activității din Italia și i-a fost interzis să mai deruleze orice campanie de publicitate. Dacă nu s-ar fi încadrat în termen și avea să continue să opereze pe teritoriul Italiei, compania ar fi fost obligată la plata sumei de 10.000 dolari pentru fiecare zi de funcționare.

Ulterior, sentința a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Roma și, momentan, Uber își poate desfășura activitățile în condiții normale. Prin urmare, serviciile Black, Lux, Suv, X, XL, Select și Van sunt din nou disponibile.

 

Despre Laura-Ioana Tătaru

mm
Iubesc fotografia, dețin o putere magică de a-i face pe cei din jurul meu să zâmbească și să privească viața în culori calde. Mizez întodeauna pe adevăr și sinceritate. Pasiunea mea a fost, este și va rămâne scrisul. Consider că e modalitatea prin care pot expune cel mai bine tot ce simt și gândesc.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of