Acasă / Profesii / Judecători / Selecţie de judecători/procurori în vederea ocupării unor posturi în cadrul Direcţiei Agent Guvernamental

Selecţie de judecători/procurori în vederea ocupării unor posturi în cadrul Direcţiei Agent Guvernamental

Ministerul de Afaceri Externe anunță declanșarea unei proceduri de selecție în vederea ocupării, prin detașare, a trei posturi de execuție în cadrul Direcției Agent Guvernamental, de către judecători sau procurori.

Solicitarea de detașare din cadrul ministerului va fi supusă aprobării Consiliului Superior al Magistraturii care va analiza solicitarea prin prisma dispozițiilor legale.

Principalele sarcini ale postului includ:

  • întocmirea actelor necesare în vederea formulării observațiilor Guvernului român în fața CEDO;
  • studierea jurisprudenței CEDO, a legislației și a practicii judiciare și administrative naționale;
  • elaborarea documentelor de informare a Comitetului de Miniștri din cadrul Consiliului Europei cu privire la măsurile adoptate în vederea executării hotărârilor/deciziilor CEDO;

Judecătorii sau procurorii interesați de detașare vor trebui să transmită până la data de 28 aprilie 2017 un curriculum vitae și o scrisoare de intenție la adresa de e-mail dag@mae.ro.                                                          

Procedura de selecție va cuprinde susținerea unui interviu în limba română (pornind de la scrisoarea de intenție) și susţinerea unei probe practice în una dintre limbile oficiale ale CEDO (pornind de la principalele sarcini ale postului).

Pentru mai multe informații, accesați documentul de mai jos:

Descarcă (PDF, 48KB)

 

Despre Laura-Ioana Tătaru

mm
Iubesc fotografia, dețin o putere magică de a-i face pe cei din jurul meu să zâmbească și să privească viața în culori calde. Mizez întodeauna pe adevăr și sinceritate. Pasiunea mea a fost, este și va rămâne scrisul. Consider că e modalitatea prin care pot expune cel mai bine tot ce simt și gândesc.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of